Data premiery: 2008-04-04 (Polska), 2008-02-13 (Świat)
Produkcja: USA
Gatunek: Sensacyjny
Reżyseria: Pete Travis
Scenariusz: Barry Levy
Thomas Barnes (Dennis Quaid) i Kent Taylor (Matthew Fox) to agent Secret Sernice oddelegowani do ochrony Prezydenta Ashtona (William Hurt).
Podczas wizyty Prezydenta w Hiszpanii doznaje on śmiertelnego postrzału. Jednym ze świadków tego przerażającego wydarzenia jest amerykański turysta, Howard Lewis (Forest Whitaker), który ów feralne zdarzenie nakręcił. W śród tłumu znajduje się także Rex, (Sigourney Weaver), dziennikarka, która relacjonuję całe zajście dla amerykańskiej telewizji. Film z różnych perspektyw ukazuje 15 minut od momentu padnięcia śmiertelnego strzału, aż do przerażającej prawdy udaremnienia zamachu na głowę państwa.
Dennis Quaid: Thomas Barnes
Matthew Fox: Kent Taylor
Forest Whitaker: Howard Lewis
Bruce McGill: Phil McCullough
Edgar Ramirez: Javier
SaĂŻd Taghmaoui: Suarez
Ayelet Zurer: Veronica
Zoe Saldana: Angie Jones
Sigourney Weaver: Rex Brooks
William Hurt: Prezydent Ashton
James LeGros: Ted Heinkin
Eduardo Noriega: Enrique
Richard T. Jones: Holden
Holt McCallany: Ron Matthews
Leonardo Nam: Kevin Cross
Najpierw plusy, faktycznie te perspektywy mogły być meczące, ale to coś nowego. Przedstawienie fabuły w taki sposób spodobało mi się.. i to główny plus filmu, dobrze, że wystąpiły znane twarze, takie jak Whitaker, Hurt i Fox. Akcja od samego początku do końca
Czas przyszedł na nieścisłości, a sporo ich. Przedstawione perspektywy są nie spójne, w jednej aktor nic, nie mówi, w następnej w tym samym czasie woła jakąś kobietę, takich nie dociągnięć, naprawdę można zaobserwować sporo.
Tylko po cholerę ten cały Thomas...- przykład "idealnego" Amerykanina , to zaważyło na głównej ocenie filmu.
Jednak mimo tych wielu nie dociągnięć film warto obejrzeć ze względu na to, że jest "inny" ~~ prócz zakończenia
Ogólna ocena 4/6 a mogłoby być znacznie wyżej
Właśnie skończyłem oglądać i mi się bardzo podobał świetnie zrobiony ta sama akcja z perspektywy różnych aktorów i napięcie trzymające od początku do końca,jak dla mnie to 5/6
Dla mnie film bardzo dobry, na początku denerwowały mnie zmiany perspektyw ale jak już film się rozkręcił to stało się to mało denerwujące. Najważniejsze jest to ze film ciągle trzyma w napięciu i coś się dzieje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum